The trio

Jag har också fixat bilderna från Paris, sådär tre månader efter att vi var där. Så här kommer en saga om vad jag och Sofia gjorde när vi hälsade på Åsa. För att jag inte har något bättre för mig.
-
Vi åkte med ett alldeles för tidigt flyg, och var där en och en halv timme innan vi egentligen behövt. Är man tidspessimist så är man.
-
När vi väl var där kollade vi in eiffeltornet, som man borde.
-
Satte oss vid en å och pratade.
-
Och förstås, kollade in Åsas lägenhet. Näst längst upp där bor hon! Tror jag.
-
-
-
En dag jobbade Åsa, så jag och Sofia skulle på egen hand leta upp hennes jobb och möta henne när hon slutade. Vi passerade Notre Dame, gick över Seine och kom helt fel med hjälp av Google maps. Så vi gick på känsla och kom rätt.
-
-
-
-
Vi hann förstås också med det vi gör bäst -  att äta. Att göra marängsviss var självklart, dock har de uppenbarligen inte samma råvaror i Frankrike. Vi skar macaroons istället för maränger, använde någon sirapsaktig sås som kolasås, grädde som tydligen inte alls var grädde utan extra fet mjölk och ville därför inte bli särskilt vispad, och smält vaniljglass eftersom Åsas frys tydligen inte var en frys. Det enda som egentligen stämde var bananen.
-
-
-
-
Och så var vi sociala med varandra och tog vara på dagarna vi var där.
-
Lite då och då kikade vi (jag) in på Åsas grannar.
-
-
Också en självklart sak, spela kort.
-
En kväll jobbade Åsa, så då tog jag och Sofia en promenad. Vi lyckades gå flera kvarter utan att tappa bort oss, yeah!
-
-
-
Nästa dag var det supervarmt. Det firade vi med shopping och årets första uteserveringslunch.
-
-
-
På kvällen var det lika fint, så vi köpte med oss olika ostar, en baguette (ingen myt att fransmän äter enorma mängder baguetter), en kladdkaka, en bärpaj och lite macaroons och tog metron till Sacre Coeur. Där satt vi i gräset, pratade och lyssnade på livemusik tills det blev mörkt och vi åkte hem igen.
Kan tillägga att franska macaroons - helt ärligt - inte är lika goda som de vi gör. Och då åt vi ändå många. Från flera olika ställen.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Slut på sagan!

Kommentarer

Skriv något här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0