En sån där lista.

Nu tänkte jag göra en lista över 2011, för att jag aldrig har gjort en sån förut och för att jag inte har något bättre för mig.
-

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Många saker! Typ, körde bil själv. Åkta utomlands utan vuxna som ser efter en. Blivit 18!

 

Höll du några av dina nyårslöften?

Det där med nyårslöften har jag börjat ge upp, jag håller de ändå aldrig. Men, jag har ändå skrivit ”nyårsönskningar”, saker jag skulle vilja ha gjort, i ett brev som jag inte för öppna förrän 1 januari. Och jag minns inte vad jag skrev.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej.

 

Dog någon som stod dig nära?

Som tur är inte.

 

Vilka länder besökte du?

Egypten, Cypern.

 

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

Inget särskilt tror jag. Kanske typ… nae, jag vet inte. Förutom pengar då, som gärna får regna in över mig. Ja tack.


Vad var din största framgång 2011?

Tagit körkort! Det var sjukt duktigt av mig. Och alla gånger jag har fått mvg på prov.


Största misstaget?

Att jag inte pluggade mer. Visserligen pluggade jag massor, men man kan alltid plugga mer och få ännu bättre betyg. Något annat kan jag faktiskt inte komma på.


Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ett gruskorn fastnade i min fot!!!!! Gjorde ont i ungefär fyra dagar. Så nej, jag har inte skadat mig.

 

Bästa köpet?

Cypern-resan. Och sådana där klädesplagg man blir typ kär i.

 

PepparkakAnn.

-

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Resan, lätt!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jättemånga saker! Att vara en vecka med min bästa släkt i Egypten, att vara en vecka med mina bästa vänner i Cypern, två särskilda konserter, min familj, bara vanliga dagar då man är nöjd med allt.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2011?

Fuldans, definitivt. Kommer mest tänka på Annica då.

Hashisha, en låt vi hörde i Egypten. Har inte lyckats hitta den efteråt och det stör mig, och den heter säkert inte alls så där, men de sjöng det och det är det enda jag minns från texten.

Massa ute-musik förstås, från Cypern.

MANGE, självklart.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare, absolut.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Pluggat som sagt, och varit mer ärlig.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Inte tagit vara på tiden, slösat bort den på onödiga saker.

 

Hur tillbringade du julen?

Hos min farfar, med pappa och Erik. Med största sannolikhet sista julen han bor kvar där och det tycker jag inte alls om, men tydligen är det inte jag som bestämmer hur länge han ska bo kvar (?!?!?!?!).

 

Blev du kär i år?

Räknas tv-serier??

 

Hur många one night stands?

Hahahahahaaaa.

 

Favoritprogram på TV?

Oj, här har vi många. Om serier i allmänhet räknas, som inte behöver gå på tv, blir det nog (utan ordning): The Office, Erik och Mackan, Vampire Diaries, Gossip Girl, Teen mum, Unga mödrar, Misfits, Greys och säkert många till som jag glömt. Om de måste gå på tv så väljer jag nog Erik och Mackan. Vill gifta mig med båda två.

 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Ogillar, visst, men inte hatar.

 

Bästa boken du läste i år?

Okej, förmodligen The Perks of Being a Wallflower. Läste ioförsig ut den för bara några timmar sedan, men jag tror nog att den kommer fortsätta vara min favorit. Fast det tycker jag ofta om den senaste boken jag läst, men nu tror jag att jag kommer hålla fast vid det. Särskilt de sista 20-30 sidorna tyckte jag om. Mycket för att han inte dog i slutet, vilket karaktärer har en tendens att göra i böcker jag gillar (även fast det förstås inte bara är därför boken är bra). Vilket är irriterande.

Andra bra böcker jag läst är Looking for Alaska, Harry Potter (förstås), the Great Gatsby. Sen läste jag också några böcker av Haruki Murakami men de var inte alls lika bra som jag trott. Eller så är jag helt enkelt inte tillräckligt intellektuell för att förstå dem, det är nog mer troligt.

-

-


Största musikaliska upptäckten?

Största musikaliska återupptäckten var Motoboy. Största nya upptäckten måste då vara… Den svenska björnstammen lyssnade jag mycket på ett tag, men inte så mycket längre. Så kanske… nej jag vet inte faktiskt. De flesta låtar på playlisten ”18 Nights” jag fick från en tumblr, men det säger ju inte mycket.

 

Något du önskade dig och fick?

Det var också en del saker. Olika böcker, halsduk, kläder.


Något du önskade dig men inte fick?

Fallskärmshoppning!!!


Årets bästa film?

The Notebook precis när jag såg den, men det är nog egentligen Harry Potter, sista delen. Eller Heartbeats.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Minns knappt. Var i skolan, åt middag med familjen, blev sjungd för.

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det finns alltid saker som kan vara bättre. Typ mvg i alla ämnen, ja tack. Och mer snö?!

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Stil och stil. Skulle nog säga att min stil har varit hardcore med inslag av emo, det sammanfattar det hela bra.  Inklusive sminket.

 

Vad fick dig att må bra?

Mina vänner och min familj! Sedan många fler saker förstås, men det innehåller oftast antingen vänner eller familj så det går liksom ihop med det.

 

Vilken kändis var du mest sugen på?

Hade det varit 2009 hade svaret lätt varit Markus Krunegård. Nu… Hanna Hellqvist? Hon är så cool. Typ min idol. Fast det kanske mer är svaret på en fråga som typ är ”Vem skulle du vilja träffa och äta middag med?”, men ändå.

 

Vilken politisk debatt engagerade dig mest?

Om miljön. Eller, engagerade och engagerade, den jag tycker är mest intressant och viktig i alla fall.

 

Vem saknade du?

Mina kusiner, och ibland en gammal vän. Inte gammal till åldern alltså.

 

De bästa nya människorna du träffade?

Alltså detta är ju nästan lite sorgligt, men jag har inte fått några nya nära vänner detta år. Måste vara för att mina gamla är så awesome!!!! Kan ju intala mig själv det, haha.

 

Årets mat:

Åh, mat. Om efterrätter räknas så säger jag alla efterrätter och allt som innehåller choklad samt annat sött.

-

-

Årets dryck:

Vatten. True story.

 

Årets tidning:

Den man får från Svenska Turistföreningen! Okej, det lät lame, men det finns så fina bilder i den från där vi vandrade. Annars Veckorevyn.

 

Årets semester:

Blir jämnt mellan Cypern och Egypten. Fast nja, Cypern har nog lite mer poäng där.

 

Årets utekväll:

Onsdagen på Cypern!

 

Årets ölhak:

Ölhak??


Årets bakishak:

Svarar som Cissi, solstolarna vid poolen precis utanför rummet i Cypern.  Om man nu kan kalla det ”bakishak”. Det var i alla fall aldrig under 25 grader och man frös aldrig, hur sent/tidigt det än blev. Och apkatten skrämde oss och vi försökte komma på om syrsorna man hörde var på riktigt eller inspelade (kom vi fram till något svar ens?).

 

Årets konsert:

Två stycken, båda på P&L, båda utanför själva festivalen, på en klubb i Borlänge. Jag var ensam på båda två, de var samma tid dagarna efter varandra. Den ena var Kristian Anttilla och den andra var Motoboy. På den första stod jag nästan längst fram, min väska och min tröja gick sönder och jag lyckades ta en väldigt cool bild med min kamera utan skärm som jag vet att hans gitarrist faktiskt såg eftersom han taggade sig själv i den på Facebook. Vilket jag tycker är väldigt häftigt. På den andra stod jag allra längst fram, och lyckades med samma kamera klura ut hur man filmade, och filmade alla mina favoritlåtar. Och de var inte som konsertfilmer brukar vara, hoppiga och man hör bara de som sjunger med och inte själva artisten, utan här hade jag kameran mot staketet och det var bara han som sjöng förutom när han sa åt oss att sjunga med.

De var liksom varandras motsatser, den första precis som en konsertkonsert ska vara och den andra mer som typ en kyrkkör. Okej, det lät konstigt, men det går inte att beskriva på något annat sätt. Konserter går ju inte riktigt att förklara i ord, men I think you get the point.

-

 


18 104 362 kr

Efter att musikhjälpen tog slut känner jag mig exposed, rädd, nervös. Lite ensam. Men hey, nästa år har jag och Annica bestämt att vi faktiskt ska försöka göra något och samla in mer pengar än de 60 kr jag skänkte i år. Vi kan ju iallafall försöka, det är bättre än inget.
-
Annars har jag bara pluggat idag. Och varit glad över att det snöat hela tiden. Varje år tänker jag att vintern nog är min favoritårstid ändå, men sen kommer sommaren och jag ändrar mig lite. Men jag vet inte, tajt är det iallafall.
-

2 505 000

Ikväll har jag varit kreativ och fixat en julklapp. Titta vad fin den blev! Det är alltså en tygpåse, om det inte syns.
-

Svalkar vinden

På matte breddnings-lektionen idag hade vi avskedsfika till vår kära lärare. Det var ju inte direkt lite fika vi hade tagit med: två tårtor, macaroons, pepparkakor, skumtomtar, kladdkaka och lussebullar. Hej matkoma.
-
Annars har vi badat idag, utomhus. Det var om möjligt ännu värre än när vi badade isvak i nian, det kändes som att mina fötter skulle ramla av, det var hemskt. Görs inte om.
Efter det gick vi till Ica och frågade om vi fick snatta i deras affär. Det fick vi.
-
-
Detta nagellack ska jag satsa till jul i år också!

Vecka 50 of doom

Om jag helt plötsligt slutar uppdatera här, är det för att jag dött av trött-på-grekiska-vetenskapsmän-syndromet. Det finns på riktigt och skördar liv varje dag. Tänk på det bästa gång ni undrar "Hm, vem var det som egentligen kom på Pythagotas sats?", det är faktiskt inte intresant eller roligt eller värt att prata om ALLS.
-
Vecka 50 är inte att leka med alltså. Men idag har vi blivit av med två inlämningar och ett prov, score. Nu är det bara två av varje kvar.
-

Annandagsträffen

En bit efter jul brukar vår släkt ha en slags släktträff. Den går mycket ut på att äta och prata så mycket som möjligt, under de dygnet alla är på plats. När vi var mindre var alla där minst ett och ett halvt dygn, men nu när alla blivit äldre är det mer och mer ofta det är många kusiner borta. Antingen har de flyttat, rest någonstans eller jobbar i något häftigt land.
Jag och Sofia har dock varit där varje år, och Åsa varje år utom ett. För den här träffen är också till för att vi ska kunna ses och prata av oss, spela kort, äta massa godis, och göra marängsviss. Vi har nämligen en regel att allt man äter de dagarna inte räknas, så det gäller att utnyttja situationen med ett aldrig sinande godisbord och ett proppfullt kylskåp.
-
-
De två är lite som Markus Krunegårds musik för mig. Man känner till den utan och innan, kan varenda andetag i låtarna och har lyssnat på de tusen gånger. Lyssnar man på Markusevangeliet blir man lugn igen.
På samma sätt är det med tillexempel Sofia. Om jag har en dålig dag, är stressad, är arg på skolan, är arg på någon annan eller bara allmänt sur, kan jag smsa Sofia. Det räcker att skriva "Hej, hur är läget?" och hon svarar "Det är bara bra! Hur är det själv?" eller något liknande, så blir jag lugn och på bättre humör. Fast nu brukar våra konversationer vara mer intressanta än så, men ändå. Det är som en garanti för alltid kunna tänka på något annat, och det känns alltid lite bättre efter att jag pratat med henne. Vad det än är vi pratat om.
Och nu har jag inte träffat vare sig Sofia eller Åsa på riktigt sedan början av oktober. Åsa har en ursäkt, hon bor ju nämligen i Paris och lever det ultimata blogg-livet. Om jag inte kände henne skulle jag vara sjukt imponerad, men nu när jag gör det vet jag att hon är rätt lame egentligen. Fast nä, grejen är att hon är precis lika cool som hon verkar.
Men Sofia dock, hon har faktiskt ingen bra ursäkt alls. Så vi måste så snart som möjligt boka in en myshelg med filmer, godis (där samma regel gäller) och bara prata och chilla med varandra, det vi gör bäst. För efter att man har umgåtts med henne och Åsa, blir man liksom lite annorlunda än innan. Lite gladare, lite säkrare, lite bättre. De gör mig helt enkelt bättre. Den effekten håller i några månader, sen behöver man en påfyllning. Faktiskt helt sant.
Därför, ska vi snart boka en resa ner till Paris, Sofia och jag. Där ska vi bo vi tre i Åsas "lägenhet", en etta på 17 kvadrat, med en säng. Kan inte bli mycket mysigare än så.
Det som är så bra med kusiner är att man har inget val att umgås. Om vi skulle bli osams, om vi skulle tappa kontakten ett tag, kan vi alltid vara säkra på att ses automatiskt någon gång varje år iallafall. Kompisar kan man alltid glida ifrån (även fast jag har världens bästa vänner också), men vi kan liksom inte komma ifrån varandra.
Kan liksom inte beskriva hur mycket jag behöver dem.
Så, slutsats: de är världens bästa och jag saknar dem massor.
-

Breaking out all over

Nu har det [motsats mot äntligen] blivit vecka 50. Den ökända veckan då vi har två prov och tre inlämningar. Vilket kanske inte låter så jättemycket, men saken är den att det är ju inte direkt några småinlämningar utan stora saker som vi förväntats jobba med jättelänge. Och har man inte gjort det, blir det mycket att göra såhär sista veckan.
MEN, sen slutar vi och får jullov. Då vi ioförsig måste göra klart tre labbrapporter och en redovisningsuppgift i matte D, men det behöver man ju inte tänka på just nu.
-
Nu ska jag önska en låt. Herrå!!
-
Mmmmmmmmmm. Kyckling.

Yeah, but did you DIE?!

Om mindre än tjugo minuter börjar musikhjälpen! Den veckan brukar alltid vara så bra. Massa bra musik dygnet runt, alltid något att lyssna på, julstämning, och massa glada människor. Och Kodjo!
Inte den bästa veckan i december, men om den hade varit i november hade det lätt varit den bästa veckan den månaden.
-

Spenatpaj

Nu ska jag skriva upp allt vi har att göra innan vi får jullov. Mest för att jag ska kunna kolla tillbaka om några år och tänka "eh, var jag dum i huvudet eller, det där var ju ingenting" när jag pluggar i Uppsala (vilket jag ska).
Men ändå, det känns inte så farligt. Skolan är rolig, för det mesta.
Matte D nationella (check!)
Fysik B prov
Miljöteknik inlämning
Religion uppsats
Historia uppsats
Historia grupparbete
Biologiprov
Biologiinlämning
-
Det var nog allt, tror jag. Heja oss.
-
-
Världens gulligaste människa!

Äntligen

Det snöar supermycket!! Riktig Hogwarts-snö. Ännu mer glad.

F&G

Vi ska få två katter!!!!!!!! De är orangegula så de ska heta Fred och George. Såklart. Vi vet inte om det är killar eller tjejer, men det spelar ingen roll. GLAD.

Matte D

Idag var jag i Eskilstuna för att handla julklappar. Jag går där, och så tänker jag "Det är ju inte riktigt att julhandla på riktigt, om det inte finns snö." Och gissa vad som händer då? Jo, PRECIS då, börjar det snöa. Något så coolt har inte hänt på hela december.
Nu: plugga till nationella i matte D imorgon. Sen är vi äntligen klara med den och kan fokusera på de två andra mattekurserna istället.

Orphei Drängar

Den här helgen har hittils varit hur bra som helst. Träffa världens bästa Sofia och världens bästa Annica på samma helg är inte ofta man får göra, och idag ska vi åka till Uppsala och lyssna på Orphei Drängar, fika och få massa julstämning. Och de är ju jättefint väder, till skillnad från igår då det regnade och man typ blåste bort.
-
Bild tagen för exakt ett år sedan.

John Holland - R I A S E C

Idag har jag gjort ett sånt där "vilka jobb passar dig"-test. Det var sju sidor långt med massa frågor man ska kryssa i, ä l s k a r sånt. Jag kommer inte kunna dö lycklig förrän jag fått ett tjockt sifo-häfte.
Men, iallafall, i kategorin där jag fick flest kryss och som alltså beskriver mig bäst, stod bland annat orden "Impopulär" och "Pessimistisk". I kategorin där jag fick minst kryss stod "Populär" och "Optimistisk".
Känns som en bra start på yrkeslivet.

Saco saco saaaco

Idag har jag hittat en utbildning som jag vill gå. Och även fast jag förmodligen inte kommer gå den, intagningspoängen är rätt höga, känns det iallafall bra att veta att det då säkert finns flera utbildningar där ute som låter roliga. För det har jag nämligen inte tyckt förut. Så, bra dag alltså!
-

you can run but you won't come far

Alltså jag är så nöjd med bilden. Hahahahahahaha.

det börjar på k.

Jag har använt alla mina estetiska kunskaper och ritat en bild på en sak jag är irriterad på. Gissa vad??
-

RSS 2.0